Over ons

In 1995 startte het concept Het Gevleugeld Paard met een klein bedrijf dat zich richtte op de verkoop van Militaria en Outdoor. Al snel zat de groei er in en in 1999 werd er voor het eerst aan de Engelse Country Fairs, de jachtbeurzen en Game Fairs deelgenomen. In 1999 werd ook besloten dat de core-business van het bedrijf zondermeer hoeden zou zijn.

Inmiddels is er ruim 20 jaar ervaring met beurzen in België, Duitsland, Engeland en natuurlijk Nederland en is er recent voor de 3de keer een fysieke winkel geopend. En nu dan de webwinkel na veel vraag van onze klanten !

The King’s Elephant staat al ruim 20 jaar voor: CLASSIC ADVENTURE WEAR !

Naast British Lifestyle vind u bij de King’s Elephant Irish lifestyle, Australian lifestyle en Norwegian lifestyle, ofwel, u kunt met ons reizen naar diverse landen !

De hoedencollectie is breed en voornamelijk Australisch. Al jaren is er de verkoop van de collectie van Akubra, de beste hoeden voor ieder weertype, gemaakt van konijnenhaar en ruim 10 jaar waterdicht en vormvast. Daarnaast is er de brede collectie van Kakadu, van diverse soorten leren hoeden, tot stro tot originele Panama hoeden uit Equador.

Verder de klassieke Engelse waxhoeden van Oxford Blue en in de winter de tweedpetten van dit klassiek Engelse merk, met alle productie uitsluitend in Engeland.

Uit Ierland zijn er de prachtige wollen- en katoenen sweaters met veelal bijpassende overhemden. En is er een geweldige collectie thermo ondergoed van het beste materiaal en in fraaie look.

Laarzen horen natuurlijk in onze collectie en u vindt bij ons de laarzen en schoenen van Beaufort en daarnaast de wat luxere handgemaakt leren laarzen onder het merk Vintage.

Natuurlijk wordt de winkel gecompleteerd met fraaie tassen van Kakadu en handgemaakte riemen. En zowel vanuit de collectie van Kakadu als Scippis, veel geweldige shirts, broeken, en canvas stoere jassen.

Veel plezier bij een rondgang door onze nieuwe webwinkel !